15:00

IFK Västerås FK P06 Lag Vit

Referat: Sala FF P06 - IFK Västerås FK P06 Lag Vit

Denna mulna höstdag åkte vi iväg 15 killar för bortamatch mot Sala på Lärkans Sportfält i röda serien. En fin dag för fotboll på Lärkans 9-mannagräsplan.
Vi inleder lite försiktigt och med viss respekt för Salas lite större killar och tyvärr trillar det dit ett bakåtmål ganska direkt. Efter det kommer vi in i matchen mer och mer och börjar rulla boll riktigt bra inom laget. Vi skapar även en del chanser framåt innan första perioden är slut, ställning 1-0 till Sala.
I andra spelar vi ut ordentligt och skapar en drygt handfull bra lägen och avslut men det är istället Sala som får utdelning till 2-0. Inte alls rättvist i våra ögon då vi verkligen spelar bra fotboll med mycket bollinnehav, fina passningskombinationer och rörlighet samt en backlinje som lägger brytlinjen högt och ställer Salas forwards offside gång på gång. I periodvilan är vi alla överens vilket lag som kommer göra nästa mål…
Vi fortsätter spela bra boll även i tredje och ligger på ordentligt samtidigt som backlinje och målvakt håller undan för Salas långa bollar. Till slut kommer äntligen utdelningen genom en påpasslig fot i boxen från James till reduceringen 2-1. Därefter pressar vi på och det blir lite hett på planen i matchavslutet men tyvärr kommer vi inte närmare.
Bra betyg rakt igenom till killarna idag, från målvakt, backlinje till mittfält och forwards. Jätteroligt att se att vi gör på match det vi jobbar med på träning!
Tack Salas spelare och ledare samt dagens domare för en kul och mycket spännande match och tack till skjutsande och hejande föräldrar!